lauantai 8. joulukuuta 2012

Pikahaaste "viime tinka" - rannekoru

Korukoplan sivulla Mags julkaisi pikahaasteen "viime tinka", jolla etsitään ideoita tilanteeseen, jossa korun pitää syntyä nopeasti, tilanteessa jolloin aikaa ei ole paljon..

Tottakai tällaiseen haasteeseen pitää tarttua, varsinkin kun itselleni on käynyt juuri noin :) Oma idea syntyi kun piti nopeasti keksiä koru pienelle tytölle syntymäpäivälahjaksi. Tätä ideaa on sittemmin käytetty useaankin kertaan :)

Oma ideani: rannekoru.

Alkutilanne on minulla tämä: varmaan kaikilta meiltä (?) laatikoista löytyy erilaisia maskottiriipuksia, yksittäisiä helmiä, valmisketjua jonkin sorttista ja rapulukko.

 Itse teen tällaisen rannekorun niin, että otan ketjusta sopivan (hiukan ylipitkän) pätkän ketjua. Toiseen päähän kiinnitän "hand made" -maskotin, tämä toimii ensimmäiseen pieneen riipukseen asti rannekorun jatkoketjuna. Toisesta ketjun päästä otan aina yhden ketjun lenkin kerrallaan irti ja kiinnitän riipuksen sillä kiinni ketjuun. Näin jatkan helmi/maskotti kerrallaan sopivissa väleissä ketjun loppuun asti.

Ketjusta tulee mielestäni tasapainoisen näköinen kun käyttää ketjun lenkkejä maskottien ripustamiseen. Kannattaa muuten olla tarkkana että maskotit sijoittuvat "samalle puolelle" ketjua, näin ne myös laskeutuvat kauniisti ranteessa.


 Viimeiseen ketjun lenkkiin kiinnitän rapulukon. Ao. kuvan jälkeen lisäsin vielä yhden lasisydämmen. Tästä ketjusta tuli tarkoituksella sydämmellinen ja jouluinen :)


 Ja tässä kuvia paremmissa valo-olosuhteissa:


Ja tähän kulunut aika: alle vartin :)
Näppärämpi tekee varmaan nopeamminkin. Tässä tapauksessa riipukset/maskotit olivat pienempiä ja hiukan hankalampia käsitellä. 
Muunneltavuus: sopii monen ikäiselle, maskotit voi valita itse niin, että ne sopivat lahjan saajalle. Voi käyttää pelkkiä helmiä tai sekoitella maskotit ja helmet niinkuin itse yleensä teen.

9 kommenttia:

 1. Kaunis ja näppärästi valmistuu.

  VastaaPoista
 2. Hurjan kiva koru! Kiitos, Jaana!
  Mulla menis kai puolisen tuntia kramppi-sormineni...

  VastaaPoista
 3. tääkin on niin näppärä ja muunneltava idea, kiitos kaunis :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea muunneltavuutensa takia, vastaa hyvin haasteeseen!
  Tosiaan vauvasta mummi-ikäisiin sopivilla riipuksilla / maskoteilla.
  Varmasti haluttu lahja!

  VastaaPoista
 5. Nopeasti saa siis hienon korun! :) Kiitos, täytyy selata muutkin pikakorut läpi. Aivan mielettömän hyvä idea koruhaasteeseen tämä "nopeantoiminnan"-koru

  VastaaPoista
 6. Kaunis ja nopea valmistaa, itsekin tein juuri koru settiin samalla systeemillä helmiä käyttäen rannekorun.

  VastaaPoista
 7. Oi kun kiva. Tosi nätti. Kilisee varmaan ihanasti ranteessa. Täytyisi kans hommata noita härpäkkeitä, kuinkas mulla ei ole tommosia... :D

  VastaaPoista
 8. Näppärästi nopea ja kaunis. T:) Koralli

  VastaaPoista