tiistai 5. kesäkuuta 2012

Korvakoruja ja patinointia

Päivät ovat kuluneet puutarhassa ja kasvihuoneen rakennusprojektissa eikä koruilulle ole jäänyt paljonkaan aikaa. Jotain pientä olen kuitenkin väsännyt.
Alla korvakorut kurpitsan muotoisista foliolasihelmistä ja turkoosijäljitelmäkivistä, niin kesäiset ja sopivat aikaisempiin kaula/rannekoruihin.


Mustanruskeat fasettihiotut akaattipallerot ja mustaa fasettihiottua lasia pisaran mallissa. Ihanan painavat :) Näihin laitoin hopeiset koukut, ovat jo olleet kovassa käytössä.Ja sitten patinointikokeilua. Hopeoitu kuparilanka muuttui melkoisen tummaksi kun tipautin sen rikkimaksa/vesikylpyyn. Tämä koru on jo aikaisemmin kuvattu ihan kirkkaan hopean värissä jossain tuolla aikaisemmissa postauksissa.

Ja liiat patinoinnit lähtivät tällä:


 Tuohon purkin kyljen tekstiin voisi vielä lisätä: koruilussa :)
Hopeasaven polttoon on nyt uuni olemassa, tarvikkeita tilattu ja ensi viikolla tulee lisää, kun sisko jenkeistä saapuu. Aion kokeilla pronssisaven polttoa ensimmäiseksi vaikka kuulin jo ettei se ole helpoimmasta päästä. Noh, aina haastetta pitää olla ja onhan se harjoitteluun edullisempaa kuin hopeasavi :)

3 kommenttia:

  1. Siis...heititkö korun kivineen päivineen rikkimaksaveteen?? Olen huomannut, että pinnoittamaton hopeoitu kuparilanka tummuu itsestäänkin käytön myötä, hyvin suojattu ja pinnoitettu taas ei helposti sitä tee, mutta langoissa on isoja eroja. - Joskus haluaisin itsekin tummempaa, mutta en ole rikkimaksaveteen mitään arvannut tipauttaa. Montako tippaa pistit itse ainetta ja paljonko vettä?

    VastaaPoista
  2. Juu, sinne heitin :) Rikkimaksaa oli pari tippaa ja vettä ehkä 3dl. Toisessa korussa hopeoitu lanka ei tummunut ollekaan, mitä lie lankaa olen ostanut.. Patinoin myös parit korvakorut samalla menetelmällä ja hyvät tuli :) Kokeilin samalla että ainakin makeanvedenhelmet ja simpukkahelmet kestivät tuon käsittelyn muuttumatta, samoin ab-käsitellyt lasihelmet.

    VastaaPoista
  3. Kauniit korvikset, mustat on ekasijalla. Tuohon maksajutuun en osaa sanoa mitään, en tunne menetelmiä:)

    VastaaPoista